Hubové rizoto

Autor receptu: anina6

Keďže tento rok sa veľmi darílo hríbom, nazbierali sme, nasušili aj zamrazili sme ich neúrekom. Takže ich využívam v svojej kuchyni na všelijaké spôsoby a jedným z nich je aj hubové rizoto. Je to rýchlovečka a veľmi chutná.

Suroviny

Postup

  1. Huby si prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Opražíme si cibuľku na oleji, pridáme trošku mletej rasce a huby. Všetko pekne opražíme, pridáme soľ a čierne korenie a podlejeme vodou.
  2. Udusíme a keď sú huby udusené, pridáme zmes zeleniny, t.j. mrkva, hrášok, kukurica. Ryžu si opláchneme takisto pod tečúcou teplou vodou, opražíme na oleji, zalejeme vodou, pridáme soľ, čierne korenie a udusíme.
  3. Ked je ryža uvarená, pridáme hubovo- zeleninovú zmes a dobre premiešame. Na vrch si nastrúhame syr a podávame s paradajkovým šalátom alebo zaváranými uhorkami.