Hubové rizoto s údeným syrom

Autor receptu: pusta

Toto chutné jedlo patrí medzi naše obľúbené jedlá z hríbov a jeho príprava je jednoduchá.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené dubáky namočíme na 30 minút do vlažnej vody, Cibuľu pokrájame na kocky, petržlenovú vňať posekáme na drobno a ryžu niekoľkokrát premyjeme vo vlažnej vode.
  2. V jenskej mise orestujeme cibuľu a ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vriacej vody, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Pridáme namočené dubáky aj s odou, v ktorej boli namočené. Premiešame všetko spolu aj s rozdrobeným slepačím bujonom. Prikryjeme a vložíme do trúby vyhriatej na 180 supňov na 30 minút, vypneme zdroj tepla a necháme ešte v trúbe dôjsť dalších 15 minút.
  3. Vyberieme z trúby a rizoto načechráme vidličkou, aby bolo pekne nadýchané. Jednotlivé porcie na tanieri bohate posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným údeným syrom. Podávame s kyslou uhorkou alebo so šalátmi zo sezonnej zeleniny.