Hubové kyselo s mliekom

Autor receptu: bambulka51

Recept pochádza s Krkonôš, robievala ju babka môjho manžela.Ocení sa hlavne v lete,pretože je to kyselkavá polievka.Máme ju radi.

4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájané čerstvé hríby dáme do hrnca,osolíme,okmínujem a necháme dusiť.Podusené hríby zalejeme mliekom s rošprudlovanou múkou a necháme za občasného miešania na miernom ohni povariť.Zatiaľ na panvici na kúsku masla pekne do tuha usmažíme vajíčka (osolené a rozšľahané),ktoré pridáme do hotovej polievky.
  2. Nakoniec prikyselíme octom,každý podľa chuti až na tanieri.Ku kyselu sa jedávajú v šupke uvarené a ošúpané zemiaky.
  3. Podobne sa pripravuje aj octové "kyselo" z pajšlu,či s kuracích alebo zajačích drobkov.Drobky osolíme a dáme variť s bobkovým listom a 4 zrnkami nového korenia.Uvarené premyjeme, nakrájame na menšie kocky a vložíme naspeť.Zahustíme múkou rozhabarkovanou v mlieku a chvílu povaríme.Dochutíme octom a podávame.