Hubová kyslá polievka

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Hubová kyslá polievka
Foto: Pravda

Suroviny

500 g
0,5 l
0,2 l
50 g
400 g
2-3 gulôčky
0,1 l




Postup

  1. 1

    Do stredne veľkého hrnca dáme maslo a necháme ho roztopiť. Keď je maslo roztopené pridáme pokrájané huby a orestujeme ich.

  2. 2

    Zalejeme ich vývarom (vodou), pridáme bobkový list, nové korenie a zemiaky nakrájané na kocky, osolíme a necháme variť, kým zemiaky nezmäknú.

  3. 3

    Potom pridáme mlieko, podľa potreby hubový bujón a krátko povaríme. Zahustíme hladkou mukou a pridáme zohriaty ocot podľa chuti. Krátko povaríme, prípadne dochutíme.

  4. 4

    Nakoniec zjemníme polievku smotanou. Podávame ju s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
lilifa
Ja tiež robievam takúto polievočku,ale pre efekt, ale aj chuťpridávam mrkvu v tvare kvietka /po celej mrkve urobím zárezy a krájam na tenšie kolieska, zostatky pokrájam na paličky a tiež dám do polievky/ je vynikajúca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia