Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Tento koláčik sa dá urobiť aj ako pekná torta.
16 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.
- Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkom pridáme 4 lyžice teplej vody a vyšľaháme dotuha.
- Pridáme vanilínový cukor, kryštálový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a vypracujeme cesto. Vylejeme na plech vyložený papierom a dáme upiecť.
- Hrušky precedíme a necháme odkvapkať. Hrušky pokrájame na tenké plátky a poukladáme na vychladnuté cesto.
- Pripravíme si suroviny na plnku.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom a smeta-fixom, šľahačku zmiešame s kyslou smotanou a nakoniec primiešame 2 lyžice sirupu SodaStream.
- Túto zmes natrieme na hrušky a posypeme škoricou.