Hruškový koláčik - bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Tento koláčik sa dá urobiť aj ako pekná torta.

16
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.
  2. Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov. K bielkom pridáme 4 lyžice teplej vody a vyšľaháme dotuha.
  3. Pridáme vanilínový cukor, kryštálový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne primiešame žĺtky, pomleté orechy, preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom a vypracujeme cesto. Vylejeme na plech vyložený papierom a dáme upiecť.
  4. Hrušky precedíme a necháme odkvapkať. Hrušky pokrájame na tenké plátky a poukladáme na vychladnuté cesto.
  5. Pripravíme si suroviny na plnku.
  6. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu s vanilínovým cukrom a smeta-fixom, šľahačku zmiešame s kyslou smotanou a nakoniec primiešame 2 lyžice sirupu SodaStream.
  7. Túto zmes natrieme na hrušky a posypeme škoricou.