Hruškový koláč

Hruškový koláč naopak (fotorecept)

Autor receptu: helena10

V sezóne zberu sliviek, jablk, hrušiek pečiem aktuálne ovocné koláče.

10+25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vyložím papierom na pečenie, na ktorý rozložím plátky masla a naň rozložím na kocky nakrájané hrušky husto, aby zakryli dno plechu. Hrušky posypem škoricovým cukrom, môžete si ho dať podľa vlastnej chuti.
  2. Do vyhriatej rúry na 180 stupňov dám hrušky zapiecť na 10 minút. Čas záleží od množstva a tvrdosti hrušiek. Sledujeme.
  3. Hneď pripravujem cesto. V miske na najmenších otáčkach vymiešam (môžete ručne metličkou) zmäknuté maslo s cukrami a štipkou soli, po jednom pridávam vajcia a za každým prešľahám, potom mlieko i múku zmiešanú s práškom do pečiva a dostanem hustejšie cesto.
  4. Pripraveným cestom rovnomerne zalejem – zakryjem zapečené hrušky. Vrátim do rúry na nezmenenú teplotu a pečiem ešte približne 25 minút. Kontrola špajľou.
  5. Vychladnutý upečený koláč obrátim naopak, teda hruškami navrch a stiahnem dole papier na pečenie.
  6. Vrch koláča polejem čokoládovým toppingom.