Hruškový koláč
Hruškový koláč naopak (fotorecept)
Autor receptu: helena10
V sezóne zberu sliviek, jablk, hrušiek pečiem aktuálne ovocné koláče.
Postup
- Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vyložím papierom na pečenie, na ktorý rozložím plátky masla a naň rozložím na kocky nakrájané hrušky husto, aby zakryli dno plechu. Hrušky posypem škoricovým cukrom, môžete si ho dať podľa vlastnej chuti.
- Do vyhriatej rúry na 180 stupňov dám hrušky zapiecť na 10 minút. Čas záleží od množstva a tvrdosti hrušiek. Sledujeme.
- Hneď pripravujem cesto. V miske na najmenších otáčkach vymiešam (môžete ručne metličkou) zmäknuté maslo s cukrami a štipkou soli, po jednom pridávam vajcia a za každým prešľahám, potom mlieko i múku zmiešanú s práškom do pečiva a dostanem hustejšie cesto.
- Pripraveným cestom rovnomerne zalejem – zakryjem zapečené hrušky. Vrátim do rúry na nezmenenú teplotu a pečiem ešte približne 25 minút. Kontrola špajľou.
- Vychladnutý upečený koláč obrátim naopak, teda hruškami navrch a stiahnem dole papier na pečenie.
- Vrch koláča polejem čokoládovým toppingom.