Panna cotta
Hrušková panna cotta s karamelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Smotanu, hruškové pyré a vanilkový cukor uvaríme, necháme
zredukovať asi na 500 ml.
- Želatínu namočenú v studenej vode dobre vytlačíme a rozpustíme v teplej smotanovej tekutine. Nalejeme do
formičiek a necháme vychladiť, najlepšie cez noc.
- Karamelová omáčka: Cukor pomaly roztopíme
v hrnci na strednom plameni. Keď
mierne zhnedne, primiešame maslo a miešame, kým
sa cukor úplne neroztopí. Odložíme z ohňa a opatrne
(prská!) vmiešame tekutú smotanu. Miešame
dohladka. Môžeme primiešať soľ alebo vanilkový
extrakt. Ak chceme, aby bola omáčka úplne hladká,
precedíme ju ešte cez sitko. Množstvo, ktoré
nespotrebujeme, môžeme dať do chladničky
a pred servírovaním zohrejeme v mikrovlnnej
rúre.
- Panna cottu vyklopíme z foriem, prelejeme
karamelovou omáčkou a ozdobíme plátkami sušenej hrušky.
|