Hruška varená v červenom víne s vanilkovým krémom

peterbee - bez fotkypeterbee, 17. marca 2012
Hruška varená v červenom víne s vanilkovým krémom
Foto: peterbee
5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
2 ks
5 ks
200 g
1 l
krém:
2 ks
1 l
12 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Do kastrola nalejeme víno,pridáme škoricovú koru,klinčeky,kryštálový cukor a spolu povaríme cca 10 minút.Medzitým si ošúpeme hrušky škrabkou na zemiaky tak,aby si hrušky zachovali svoj tvar.Vložíme ich do vriaceho vína a varíme cca 10 minút(čas varenia závisí aj od velkosti hrušiek).Dávame pozor aby hrušky neboli príliš rozvarené,ale pevné a zároven makké.

  2. 2

    V kovovej miske zmiešame smotanu s kryštálovým cukrom,vaječnými žltkami, vyškrabanými vanilkovými semiačkami a vyšlaháme metličkou v horúcom vodnom kúpeli tak,aby nám vzikol hustý hladký krém.

  3. 3

    Hrušku servírujeme teplú s vanilkovým krémom a ozdobíme čerstvou matou.

Diskusia k receptu

peterbee
toto je recept starý asi 3 roky.nezamýšlal som sa vtedy nad cenou vajec :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia