Hruška varená v červenom víne s vanilkovým krémom

Autor receptu: peterbee

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do kastrola nalejeme víno,pridáme škoricovú koru,klinčeky,kryštálový cukor a spolu povaríme cca 10 minút.Medzitým si ošúpeme hrušky škrabkou na zemiaky tak,aby si hrušky zachovali svoj tvar.Vložíme ich do vriaceho vína a varíme cca 10 minút(čas varenia závisí aj od velkosti hrušiek).Dávame pozor aby hrušky neboli príliš rozvarené,ale pevné a zároven makké.
  2. V kovovej miske zmiešame smotanu s kryštálovým cukrom,vaječnými žltkami, vyškrabanými vanilkovými semiačkami a vyšlaháme metličkou v horúcom vodnom kúpeli tak,aby nám vzikol hustý hladký krém.
  3. Hrušku servírujeme teplú s vanilkovým krémom a ozdobíme čerstvou matou.