Jablkový zákusok

Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.

Suroviny

Postup

  1. Očistené, ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a zalejem citrónovou šťavou. Nechám stáť.
  2. Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny. Vo väčšej miske vymiešam spolu všetky suché ingrediencie – múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, mletý mak (chcela som zužitkovať zostatok maku). Následne primiešam olej a jablká aj so šťavou. Potom po častiach pridávam vyšľahanú vaječnú zmes a riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s jablkami.
  3. Cesto rovnomerne rozložím na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm.
  4. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.
  5. Vychladnutý koláč natieram domácim jablkovým lekvárom a bielou polevou, ktorú som si pripravila roztopením bielej čokolády nad parou a vymiešaním s kyslou smotanou. Poleva má konzistenciu krému a nestvrdne.
  6. Jablkový koláč po nočnom pobyte v chladničke nakrájam a ozdobím podľa seba. Dobrú chuť !