Jablkový zákusok
Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Na dávkovanie surovín stačí
250 ml hrnček a na pečenie
plech 20 x 35 cm.
Postup
- Očistené, ošúpané jablká nakrájam na menšie kocky a zalejem citrónovou šťavou. Nechám stáť.
- Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny.
Vo väčšej miske vymiešam spolu všetky suché ingrediencie – múku, sódu bikarbónu, kakao, mleté orechy, mletý mak (chcela som zužitkovať zostatok maku). Následne primiešam olej a jablká aj so šťavou. Potom po častiach pridávam vyšľahanú vaječnú zmes a riadne vymiešam. Vznikne hustejšie cesto s jablkami.
- Cesto rovnomerne rozložím na vymastený a posypaný plech 20 x 35 cm.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Kontrola špajľou.
- Vychladnutý koláč natieram domácim jablkovým lekvárom a bielou polevou, ktorú som si pripravila roztopením bielej čokolády nad parou a vymiešaním s kyslou smotanou. Poleva má konzistenciu krému a nestvrdne.
- Jablkový koláč po nočnom pobyte v chladničke nakrájam a ozdobím podľa seba.
Dobrú chuť !