Hrnčekové pečené buchty s lekvárom fotorecept
Foto: olinecka
Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti do školy, na raňajky, desiatu, olovrant.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 300 ml) |
|
1,5 hrnčeka 0,3 dcl |
|
1 dcl |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
1 kocka |
|
3 ks |
|
1,5 ČL |
|
1,5 PL |
|
Plnka: | |
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do polovice vlažného mlieka pridáme 1/2 PL cukru a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, zbytok cukru, vajíčka, kvások, zbytok mlieka, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme.
-
2
Cesto pokrájame na menšie obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom. Zrolujeme a poukladáme na vymastený plech. Buchty necháme trocha nakysnúť, pred vložením do rúry ich potrieme olejom.
-
3
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme olejom.
-
4
Mierne vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
To som rada že sa recept páči a podarilo sa upiecť.