Pečené buchty

Hrnčekové pečené buchty s lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti do školy, na raňajky, desiatu, olovrant.

30 ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do polovice vlažného mlieka pridáme 1/2 PL cukru a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, zbytok cukru, vajíčka, kvások, zbytok mlieka, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme.
  2. Cesto pokrájame na menšie obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom. Zrolujeme a poukladáme na vymastený plech. Buchty necháme trocha nakysnúť, pred vložením do rúry ich potrieme olejom.
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme olejom.
  4. Mierne vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.