Pečené buchty
Hrnčekové pečené buchty s lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj
malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti do školy, na
raňajky, desiatu, olovrant.
30 ks porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do polovice vlažného mlieka pridáme 1/2 PL cukru a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, zbytok cukru, vajíčka, kvások, zbytok mlieka, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme.
- Cesto pokrájame na menšie obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom. Zrolujeme a poukladáme na vymastený plech. Buchty necháme trocha nakysnúť, pred vložením do rúry ich potrieme olejom.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista. Po upečení za horúca potrieme olejom.
- Mierne vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.