Foto: danculka
U nás sa bežne táto polievka varí,je veľmi obľúbená
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
50 g, sušené |
|
4 ks väčšie |
|
1/2 dl |
|
3 PL |
|
1 KL, a trošku čilli |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Závarka: | |
koľko poberie vajce |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Ingrediencie potrebné na polievku...
-
2
Hríby si vopred namočíme aspoň na pol hodinu do letnej vody,aby nabrali do seba vodu,ktorú pri sušení stratili ,potom aj so zemiakmi makrájanými na kocky dáme variť,soľ tiež pridáme...
-
3
Keďje všetko uvarené urobíme záprašku z oleja ,múky a sladkej papriky a pridáme trošku čilli...
-
4
záprašku zalejeme vodou a vlejeme do hrnca..
-
5
pripravíme mrveničku...z vajíčka múky a soli...
-
6
a nastrúhame na bielu utierku,a zavaríme do polievky...
-
7
..pridáme pertžlenovú vňať a môžeme podávať,dobrú chuť...
Pridávam k.zeleninu.