Hríbová mrvenica (fotorecept)

Autor receptu: danculka

U nás sa bežne táto polievka varí,je veľmi obľúbená

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie potrebné na polievku...
  2. Hríby si vopred namočíme aspoň na pol hodinu do letnej vody,aby nabrali do seba vodu,ktorú pri sušení stratili ,potom aj so zemiakmi makrájanými na kocky dáme variť,soľ tiež pridáme...
  3. Keďje všetko uvarené urobíme záprašku z oleja ,múky a sladkej papriky a pridáme trošku čilli...
  4. záprašku zalejeme vodou a vlejeme do hrnca..
  5. pripravíme mrveničku...z vajíčka múky a soli...
  6. a nastrúhame na bielu utierku,a zavaríme do polievky...
  7. ..pridáme pertžlenovú vňať a môžeme podávať,dobrú chuť...