Najlepšia polievka :)
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
(môžete dať aj klasický) |
|
1-2 ks, čerstvá |
|
2 ks |
|
1 ks, z konzervy |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 lyžička |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Postrúhanú a očistenú mrkvu osmahneme na olivovom oleji. Keď bude do zlatista, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, trošku osmahneme. Zalejeme vodou aby to bolo potopené, osolíme a dáme nové celé korenie.
- 2
Keď to začne vrieť, pridáme vodu do tri štvrte hrnca a dáme do toho hrášok (vodu z konzervy sme už predtým odstránili). Zakryjeme pokrývkou a necháme zovrieť. Zatiaľ si pripravíme krupicové halušky.
- 3
Zmiešame dokopy detskú krupicu, múku, sódu bikarbónu a vajco. Ak je hmota ktorá nám vznikla tuhá pridáme trošku vody. Keď polievka začne vrieť, lyžičkou do nej "hádžeme" halušky. Polievka je hotvá keď sa halušky vyplavia na povrch :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.pluska.sk/varime-pecieme/zeleninova-polievka-halu...
V tanieri vyšlaham bielko,osolím, pridám krupicu a žltok.
Vypracujem cesto(nesmie byt) husté,vyklopím do haluškárňe
a zavarím so polievky. Takéto haluštičky sú veľmi jemné.
,