Hrašírky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ďalšia variácia na mleté mäso, tentoraz s hrachom. Skúste. :-)
6 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Uvaríme hrach s vavrínom, nesolíme. Precedíme a vodu môžeme naliať do nejakej zeleninovej polievky. Uvarený hrach necháme ochládnuť.
- Cibuľu a slaninu upražíme na masti. Nebojte sa, že je to mastné, on ten hrach všetko vypije. :-) Bez toho mastného je ten hrach totiž veľmi suchý...
- Mäso, hrach, cibuľu so slaninou, popučený cesnak, koreniny a vajíčka zmiešame dokopy. V prípade potreby hustíme strúhankou.
- Fašírky, teda hrašírky obalíme v strúhanke a pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme cca 40 - 50 minút, v polovici pečenia obrátime.
- Alebo ich klasicky vypražíme na panvici.
- Podávame s maslovými zemiakmi, cibuľou a horčicou, alebo k nejakému dobrému smotanovému prívarku. Prajem dobrú chuť. :-)