Hrašírky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ďalšia variácia na mleté mäso, tentoraz s hrachom. Skúste. :-)

6
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Uvaríme hrach s vavrínom, nesolíme. Precedíme a vodu môžeme naliať do nejakej zeleninovej polievky. Uvarený hrach necháme ochládnuť.
  2. Cibuľu a slaninu upražíme na masti. Nebojte sa, že je to mastné, on ten hrach všetko vypije. :-) Bez toho mastného je ten hrach totiž veľmi suchý...
  3. Mäso, hrach, cibuľu so slaninou, popučený cesnak, koreniny a vajíčka zmiešame dokopy. V prípade potreby hustíme strúhankou.
  4. Fašírky, teda hrašírky obalíme v strúhanke a pokladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pečieme cca 40 - 50 minút, v polovici pečenia obrátime.
  6. Alebo ich klasicky vypražíme na panvici.
  7. Podávame s maslovými zemiakmi, cibuľou a horčicou, alebo k nejakému dobrému smotanovému prívarku. Prajem dobrú chuť. :-)