Hrášková polievka
Hrášková polievka

Hrachovica

mozzarela - bez fotkymozzarela, 20. marca 2017
Hrachovica
Foto: mozzarela

Vynikajúca hrášková polievka pre malých i veľkých!

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g mrazený
1 ks
1 strúčik
200 g
150 g
340 g sterilizovaná
270 g
3 PL
150 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu na kocky spolu s pretlačeným cesnakom. Prilejeme 1,5 l vody. Po zovretí vody v nej uvaríme očistené pokrájané zemiaky.

  2. 2

    Pridáme hrášok a nastrúhaný údený syr. Všetko spolu rozmixujeme.

  3. 3

    Potom za stáleho varenia pridáme kababnos (prípadne údené koleno/slaninu), kukuricu a smotanu. Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme medvedím cesnakom. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. A môžeme podávať ! :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia