Foto: mozzarela
Vynikajúca hrášková polievka pre malých i veľkých!
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu na kocky spolu s pretlačeným cesnakom. Prilejeme 1,5 l vody. Po zovretí vody v nej uvaríme očistené pokrájané zemiaky.
- 2
Pridáme hrášok a nastrúhaný údený syr. Všetko spolu rozmixujeme.
- 3
Potom za stáleho varenia pridáme kababnos (prípadne údené koleno/slaninu), kukuricu a smotanu. Nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme medvedím cesnakom. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. A môžeme podávať ! :-)
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu