Foto: lusinkab
Trošku iná ako naša klasická slovenská ale aj tak veľmi chutná polievka. Recept mam z časopisu ale pozmenila som zopár vecí keďže v pôvodnom Zobraziť celý popisTrošku iná ako naša klasická slovenská ale aj tak veľmi chutná polievka. Recept mam z časopisu ale pozmenila som zopár vecí keďže v pôvodnom recepte bola červená šošovica a zeleninový vývar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach si opláchneme pod tečúcou vodou a vysušíme. Do hrnca si dáme 1 PL oleja a necháme zohriať. Pridáme nasekanú cibuľu, opražíme do mäkka a sem tam premiešame. Kým sa nám cibuľka praží tak si nastrúhame zázvor a nasekáme chilli papričku.
-
2
Po cca 5 minutách pridáme senovku,rímsku rascu, kurkumu,chilli a zázvor....
-
3
... a miešame na miernom ohni cca 1 minútu....
-
4
... pridáme hrášok .....
-
5
.... mäsový vývar a vodu, premiešame, zakryjeme a necháme variť cca 1 hodinu a 20 minút. Sem tam premiešame aby sa nám zo spodu nepripálilo. Ak sa použije červená šošovica tak čas je o niečo kratší.
-
6
Hotovú polievku podávame s 2 PL jogurtu a čertvým koriandrom.
Keď zbadám názov hrachová - na 100% to musí byť vynikajúci recept.
Napríklad aj od @kimlo :
varecha.pravda.sk/recepty/hrachove-rebra-fotorecept/16614...
perfektná, ako vždy od teba. :-)))))))