Foto: kimlo
Tento recept mám od kamaráta Hracha, preto ten názov. V nedeľu som ho robil prvý krát, na oslave, výsledok bolo neskutočne chutné, mäkkučké, šťavnaté, Zobraziť celý popisTento recept mám od kamaráta Hracha, preto ten názov. V nedeľu som ho robil prvý krát, na oslave, výsledok bolo neskutočne chutné, mäkkučké, šťavnaté, na jazyku sa rozplývajúce mäsko... všetci si prsty oblizovali, vraj takú dobrotu ešte nejedli... :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2,5 kg prerastený |
|
2 bal |
|
2 bal |
|
2 bal |
|
3-4 hlávky |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
500 ml |
|
podľa chuti (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme a narežeme podľa rebier, prípadne presekneme na požadovanú veľkosť a jemno nasolíme ...
-
2
Zo zmesi korenín, pomletého cesnaku a oleja vymiešame kašu.
-
3
Touto kašou dobre potrieme kúsky mäsa a dáme do chladničky na 1-2 dni.
-
4
Pečieme na troške oleja, podliate vodou pri 180ºC, asi 100 minút, priebežne podlievame výpekom a vodou. Pred dopečením potrieme zmesou medu, kečupu a chilli a dopečieme dozlatista. Podávame s chlebom, horčicou, chrenom a zaváranými baraními rohmi.
Kimlo, úžasné, to by tuším zjedli aj tí, čo prerastené nemusia. Ukladám a spravím, keď sa zíde poriadna chlapská partia, určite budem vďaka tebe za kuchársku Star. Len mi ešte daj, prosím ťa vedieť, či tá bočnica mala aj kožu.