Hrachová polievka s jogurtom a koriandrom
Autor receptu: lusinkab
Trošku iná ako naša klasická slovenská ale aj tak veľmi chutná polievka. Recept mam z
časopisu ale pozmenila som zopár vecí keďže v pôvodnom recepte bola červená šošovica a
zeleninový vývar.
2 porcie |
5 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrach si opláchneme pod tečúcou vodou a vysušíme. Do hrnca si dáme 1 PL oleja a necháme zohriať. Pridáme nasekanú cibuľu, opražíme do mäkka a sem tam premiešame. Kým sa nám cibuľka praží tak si nastrúhame zázvor a nasekáme chilli papričku.
- Po cca 5 minutách pridáme senovku,rímsku rascu, kurkumu,chilli a zázvor....
- ... a miešame na miernom ohni cca 1 minútu....
- ... pridáme hrášok .....
- .... mäsový vývar a vodu, premiešame, zakryjeme a necháme variť cca 1 hodinu a 20 minút. Sem tam premiešame aby sa nám zo spodu nepripálilo. Ak sa použije červená šošovica tak čas je o niečo kratší.
- Hotovú polievku podávame s 2 PL jogurtu a čertvým koriandrom.