Hrachová polievka s jogurtom a koriandrom

Autor receptu: lusinkab

Trošku iná ako naša klasická slovenská ale aj tak veľmi chutná polievka. Recept mam z časopisu ale pozmenila som zopár vecí keďže v pôvodnom recepte bola červená šošovica a zeleninový vývar.

2
porcie
5 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrach si opláchneme pod tečúcou vodou a vysušíme. Do hrnca si dáme 1 PL oleja a necháme zohriať. Pridáme nasekanú cibuľu, opražíme do mäkka a sem tam premiešame. Kým sa nám cibuľka praží tak si nastrúhame zázvor a nasekáme chilli papričku.
  2. Po cca 5 minutách pridáme senovku,rímsku rascu, kurkumu,chilli a zázvor....
  3. ... a miešame na miernom ohni cca 1 minútu....
  4. ... pridáme hrášok .....
  5. .... mäsový vývar a vodu, premiešame, zakryjeme a necháme variť cca 1 hodinu a 20 minút. Sem tam premiešame aby sa nám zo spodu nepripálilo. Ak sa použije červená šošovica tak čas je o niečo kratší.
  6. Hotovú polievku podávame s 2 PL jogurtu a čertvým koriandrom.