Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. júla 2013

Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.

4-6
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 150-180 °C

Postup

  1. 1

    Muku som rozmiesala s pomletym korenim.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sampiony som este poprazila s cibulou.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

evusik
recept podľa môjho gusta, pekne všetko v jednom hrnci... krásny recept ako vždy :-)
izabella929
krásny recept...) môže to byť veľmi chutné...)) u nás kúpiť hoväzinu je veľké riziko...ale tento recept určite vyskúšam....
mariamka
pripomina mi to tie hovedzie licka, ktore som ale este nikdy nerobila :) snad prelomim predsudky co sa tyka hovedziny u nas doma, krasny recept, profesionalny, a navyse v jednom kotli :) uz je ulozeny
alexdidi
Perfektné....tiež mám rada takéto recepty, hlavne v lete, keď sa mi nechce pripekať ešte aj pri šporáku.
alexdidi
Perfektné....tiež mám rada takéto recepty, hlavne v lete, keď sa mi nechce pripekať ešte aj pri šporáku.
frezia68
Hovädzie kupujem a najmä móčing.Dnes je rizikové aj kurča.....tiež obľubujem recepty z jedného hrnca,takže už je v KK :-)
medovnicek
toto je jedlo presne podľa môjho gusta, páči sa mi aj ten tvoj červený hrniec:)
mracik9
takto podobne pripravujem divinu,ale určite vyskúšam s tou zemiakovou pokrievkou,príjemnú prácu v záhrade :))
irenaw
zaujímavé s tými zemiakmi pridanými neskôr, hádam sa to podarí aj v rímskom hrnci ;-)
janger
Danka, u nas doma je hovadzina oblubena. Pomalicky, niekolko hodin dusene hovadzie masko, ktore sa potom az roztapa na jazyku, no mnam. Ty mas vyborne domace maso, to muselo super chutit. A ani hrncov si moc nepotrebovala...Musim pozriet ten citronovy tymian, mam len obycajny.
palokuchki
@mracik9 , dakujem. @irenaw ja myslim, ze to mozes robit aj v rimskom hrnci. @janger , aj my mame hovadzinu radi. No a mas pravdu ta domaca z farmy, co sa kravy len volne pasu chuti ovela lepsie.
honestka
suroviny su, rajnicka tiez /sice bordova/ a tak zatial sup do chlievika KK a potom rychlo do rury, kedze mame s prsanim nadol. hugs.
jerica
@palokuchki Danielka, to som ja ale nevšímavec, ako mi mohol takýto perfektný recept újsť z dohľadu, ej tam by sa zišlo tých * aj desať, a kk tá veru bude tiež v pozore:-)
frezia
Pracujem na tom,potim sa v kuchyni,rozvoniava to,namiesto sampignonov som pouzila suchohriby, (prepac,ale sampignony pouzivam len,ked ziadne ine nemam) zemiaky su pripravene.
Zajtra je nedela,v nedelu sme doma,iba ked prsi. Bude pekne,takze ideme na vylet. Cez den si dame nieco vonku,este neviem,kde budeme. A ked prideme domov,dame si toto perfektene jedlo podla tvojho receptu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha