Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. júla 2013

Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas na prace v zahrade.

4-6
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 150-180 °C

Suroviny

800 g
1/4 šálky
1 ks
4 strúčiky
250 g
4 PL
200 ml
1 ks
1 PL
80 g
2 strúčiky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muku som rozmiesala s pomletym korenim.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso bolo zo stehna, cast kde uz stehno prechadza do mocingu. Maso som si pokrajala na platky hrube asi 1cm.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maso som obalila v muke a oprazila som ho na rozohriatom oleji.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oprazene maso som odlozila do misky a do vypeku kde sa maso prazilo som dala cibulu nakrajanu na vacsie platky.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibulu som poprazila a pridala som k nej pokrajane sampiony.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sampiony som este poprazila s cibulou.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na cibulu so sampionmi som ulozila opecene maso a vsetko som zaliala vinom a vodou. K masu som este pridala bobkovy list, citronovy tymian a paradajkovy pretlak.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vsetko som premiesala a este dochutila korenim a solou.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hrniec som prikryla a dala do vyhriatej rury 150C. Maso sa takto pomaly pieklo 2,5 hodiny.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po 2,5 hodiny maso bolo takto upecene.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Medzitym ako sa maso pieklo som si pripravila zemiaky. Zemiaky som ocistila a nastruhala som ich na tenke platky. Platky zemiakov som poliala rozpustenym maslom, pridala som k nim roztlaceny cesnak, sol a citronovy tymian.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Zemiakove platky som poukladala na vrch masa.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hrniec bez pokrievky som dala naspat do rury 180C na strednu mriezku.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zemiaky boli po 40 minutach zapecene. Z vrchu boli chrumkave a vo vnutri makke.

    Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami  zemiakov (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
recept podľa môjho gusta, pekne všetko v jednom hrnci... krásny recept ako vždy :-)
krásny recept...) môže to byť veľmi chutné...)) u nás kúpiť hoväzinu je veľké riziko...ale tento recept určite vyskúšam....
pripomina mi to tie hovedzie licka, ktore som ale este nikdy nerobila :) snad prelomim predsudky co sa tyka hovedziny u nas doma, krasny recept, profesionalny, a navyse v jednom kotli :) uz je ulozeny