Hovädzie rezne s listovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, z ktorého sa vysaje vzduch. Vrecko sa teplom zalepí, ponorí sa do vody rôznej teploty na rôzny čas. Jedlo má intenzívnejšiu chuť a je lahodnejšie.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 64 °C |
Postup
- Použijeme kvalitnejšie už uvarené mäso z polievky alebo si pripravíme mäso, napríklad roštenku technikou sous-vide: Z roštenca odrežeme štyri plátky hrubé asi 1,5 cm. Tieto plátky jemne potrieme olivovým olejom, každý osobitne zabalíme naplocho do hrubšieho mikroténového vrecka, vrecko zaviažeme a varíme vo vodnom kúpeli 25 minút pri teplote vody 64 stupňov Celzia. Po skončení varenia mäso aj s vreckom necháme na teplom mieste.
- Marináda: Všetky prísady okrem oleja dobre rozmiešame a postupne prikvapkávame olej, až vznikne homogénna zmes. Dochutíme soľou a korením. Mäso vyberieme z vreciek, potrieme dijonskou horčicou, obalíme v trojobale a vysmažíme. Servírovanie: Hotové vysmažené rezne položíme na list zeleného šalátu, tanier dozdobíme trhanou zmesou poľného, rímskeho a ľadového šalátu, polejeme marinádou.
- Náš tip: Vypražené rezne môžeme pokrájať aj na malé kocky a podať spolu so šalátom ako šalátový tanier.