Hovädzie rezne na zeleninke (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Chutné mäsko, jednoduchá príprava.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu si dáme rozohriať olivový olej. Zatiaľ si naklepeme rezne, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Opražíme ich zprudka na rozpálenom oleji a potom ich všetky opäť vložíme do panvice, podlejeme 1 dcl vody a prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
  2. Medzi tým ako si pripravujeme mäso, nakrájame si zeleninu na pásiky.
  3. Keď máme mäsko už mäkké, pridáme do panvice všetku zeleninku, trochu soli, kari korenie, kečup. Čínsku kapustu pri takýchto receptoch používam len spodnú časť, tú hrubšiu a mäkké lístky - vrchnú časť používam ako prílohu - šalát.
  4. Premiešame a chvíľku podusíme, len aby zeleninka bola polomäkká.
  5. Podávame s natural ryžou, napríklad takouto: http://varecha.pravda.sk/recepty/rizoto-jacmennymi-krupami-cukinou/9694-pouzi.html alebo tí, ktorí dodržiavajú delenú stravu, s kopou čerstvej zeleninky.