Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v
mesiaci..pripravila som ho tentoraz na sušených dubákoch a podlievala som ho červeným
vínom..taktiež patrí medzi recepty mojej maminky..
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som odblanila, umyla, osušila a pokrájala na plátky, ktoré som ešte vyklepala..
- na panvicu som dala bravčovú masť a plátky som opiekla z oboch strán..
- do rajnice som zliala výpek, pokrájala som do neho cibuľu, cesnak a opiekla...pridala som červenú papriku, podliala vínom a vložila som plátky..
- Dusila som pod pokrievkou na slabom plameni do mäkka.. keď bolo mäsko hotové, vybrala som ho z rajnice a šťavu som zaprášila múkou, nechala prejsť varom a mäsom som vložila...hotové mäsko som ešte dochutila..
- pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som si prílohu vrtuľky.. všetko som už iba uložila na taniere , ozdobila a prejem vám dobrú chuť..