Hovädzie na spôsob Stroganoff
Autor receptu: starka
Je to úprava známeho receptu - minútky s použitím hovädziny zo stehna a domáceho pomocníka " kuchty"
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na pásiky.Pokvapkáme olejom a okoreníme čiernym korením.
V kuchte si rozpražíme maslo a okorenené mäso na ňom sprudka opekáme. Keď je mäso opečené pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňony. Keď pustia šťavu kuchtu zavrieme a necháme dusiť 10 minút.
- Vyfučanú kuchtu otvoríme , prípadnú vodu odparíme a začneme pripravovať šťavu. Poprášime lyžicou múky, pridáme lyžičku mletej papriky, opražíme a zalejeme bujónom z kocky, dobre vymiešame. Pridáme rajčinový pretlak a spojíme. Na koniec pridáme opatrne kyslú smotanu. Dochutíme podľa potreby soľou, korením a chilli.
- Podávame s ryžou, tarhoňou alebo malými haluškami.