Hovädzie na spôsob Stroganoff

Autor receptu: starka

Je to úprava známeho receptu - minútky s použitím hovädziny zo stehna a domáceho pomocníka " kuchty"

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na pásiky.Pokvapkáme olejom a okoreníme čiernym korením. V kuchte si rozpražíme maslo a okorenené mäso na ňom sprudka opekáme. Keď je mäso opečené pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňony. Keď pustia šťavu kuchtu zavrieme a necháme dusiť 10 minút.
  2. Vyfučanú kuchtu otvoríme , prípadnú vodu odparíme a začneme pripravovať šťavu. Poprášime lyžicou múky, pridáme lyžičku mletej papriky, opražíme a zalejeme bujónom z kocky, dobre vymiešame. Pridáme rajčinový pretlak a spojíme. Na koniec pridáme opatrne kyslú smotanu. Dochutíme podľa potreby soľou, korením a chilli.
  3. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo malými haluškami.