Hovädzie na slaninovom krupote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z roštenky nakrájame steaky. Osolíme ich, okoreníme, sprudka opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 180 °C na 15 minút.
  2. Mrkvu uvaríme v pomarančovom džúse. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Kyslú uhorku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Osolíme, okoreníme a prilejeme smotanu.
  3. Uvarené krúpy zmiešame s opečenou slaninkou a pridáme zrejúci syr, maslo a rozmarín.
  4. Vajíčka vyklepneme do vriacej vody s octom a so soľou. Varíme 3 – 5 minút. Na tanier položíme vrstvu krupota, vajíčko a navrch roštenku.