Foto: dorisa
Dnes som varila toto jedlo. Mäsko nebolo nejaké obzvlášť pekné, tak som varila sposobom, ako nikdy, čiže, ako píše kucharska kniha a varecháči. Musím Zobraziť celý popisDnes som varila toto jedlo. Mäsko nebolo nejaké obzvlášť pekné, tak som varila sposobom, ako nikdy, čiže, ako píše kucharska kniha a varecháči. Musím priznať je to bolo mňamňové, a nebolo vobec to mäsko suché,ako v jedálnach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Mäso som umyla, osušila a prešpikovala údenou slaninou. Potom som ho osolila, a okorenila čiernym mletým korením a rascou.
-
3
Do hrnca som si dalal olej, na ňom som do sklovoita popražila cibuľu, nadrobno nakrájanú.
-
4
Trocha som to podliala vodou a prihodila som jednu kocku bujónu(može byť len voda) a vložila som pripravený kus mäsa.
-
5
Mäso dusíme prikryté, za občasneho podlievania, udusíme do polomäkka.
-
6
Potom pridáme rozmrazené hríby( dubáky) a dodusíme.
-
7
Po uvarení mäsa toto vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahusíme hladkou mukou rozriedenou v troche vody. Ak je treba, dochutíme omáčku a mäso vratime do omáčky.
-
8
K jedlu sa hodí tarhoňa. Pripravíme si ju nasledovne: Do kastróla s olejom dáme tarhoňu, nasucho ju popražíme........
-
9
...zalejeme vodou(asi 1cm nad )osolíme a dusíme, prikryté, kým nie je mäkká.
Teda @dorisa veď som Ťa nespoznala v tom prestrojení... :))), to sa Ti ako podarilo?
Tam sa daju takto uporavovať fotky, len si vybrať treba