Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som varila toto jedlo. Mäsko nebolo nejaké obzvlášť pekné, tak som varila sposobom, ako nikdy, čiže, ako píše kucharska kniha a varecháči. Musím priznať je to bolo mňamňové, a nebolo vobec to mäsko suché,ako v jedálnach.
3 porcie |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Mäso som umyla, osušila a prešpikovala údenou slaninou. Potom som ho osolila, a okorenila čiernym mletým korením a rascou.
- Do hrnca som si dalal olej, na ňom som do sklovoita popražila cibuľu, nadrobno nakrájanú.
- Trocha som to podliala vodou a prihodila som jednu kocku bujónu(može byť len voda) a vložila som pripravený kus mäsa.
- Mäso dusíme prikryté, za občasneho podlievania, udusíme do polomäkka.
- Potom pridáme rozmrazené hríby( dubáky) a dodusíme.
- Po uvarení mäsa toto vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahusíme hladkou mukou rozriedenou v troche vody. Ak je treba, dochutíme omáčku a mäso vratime do omáčky.
- K jedlu sa hodí tarhoňa. Pripravíme si ju nasledovne: Do kastróla s olejom dáme tarhoňu, nasucho ju popražíme........
- ...zalejeme vodou(asi 1cm nad )osolíme a dusíme, prikryté, kým nie je mäkká.