Hovädzie na hríbikoch s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som varila toto jedlo. Mäsko nebolo nejaké obzvlášť pekné, tak som varila sposobom, ako nikdy, čiže, ako píše kucharska kniha a varecháči. Musím priznať je to bolo mňamňové, a nebolo vobec to mäsko suché,ako v jedálnach.

3
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Mäso som umyla, osušila a prešpikovala údenou slaninou. Potom som ho osolila, a okorenila čiernym mletým korením a rascou.
  3. Do hrnca som si dalal olej, na ňom som do sklovoita popražila cibuľu, nadrobno nakrájanú.
  4. Trocha som to podliala vodou a prihodila som jednu kocku bujónu(može byť len voda) a vložila som pripravený kus mäsa.
  5. Mäso dusíme prikryté, za občasneho podlievania, udusíme do polomäkka.
  6. Potom pridáme rozmrazené hríby( dubáky) a dodusíme.
  7. Po uvarení mäsa toto vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu zahusíme hladkou mukou rozriedenou v troche vody. Ak je treba, dochutíme omáčku a mäso vratime do omáčky.
  8. K jedlu sa hodí tarhoňa. Pripravíme si ju nasledovne: Do kastróla s olejom dáme tarhoňu, nasucho ju popražíme........
  9. ...zalejeme vodou(asi 1cm nad )osolíme a dusíme, prikryté, kým nie je mäkká.