Hovädzie na dubákoch (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Včera som si vyložila z mrazničky hovädzie mäso, a dumala som, čo z neho. Rozhodlo, mäso na šťave, so smotanou a vlastnoručne nazbieranými dubákmi z mrazničky. Toto je výsledok. .

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie obeda.
  2. Odblaníme mäso( ja som natrafila na také, kde stredom išiel loj, tak som vykrajovala), nakrájame na plátky a naklepeme.
  3. Mäso osolíme, okoreníme a poprašime hladkou múkou. Na rozpálenom tuku rýchlo osmahneme plátky mäsa( aby sa uzavreli).
  4. Do kastróla dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľku a popražíme ju(nie do hneda). Potom do toho dáme osmahnuté kúsky mäsa a možeme aj tuk. Podlejeme vodou(nie veľa,len aby bolo maso zakryté) a dusíme.
  5. Keď je mäso polomäkké, pridáme na plátky (hrubšie cca 3mm) nakrájané dubáky a ďalej dusíme.
  6. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, zmiešanú s hladkou múkou , necháme prejsť varom a dochutíme. Ako prílohu som volila žemlovú kysnutú knedlu ( z obchodu). Prajem dobrú chuť.