Hovädzie na bylinkách (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal so peknú hovädziu hruď a aj zarobené sušené bylinky, tak som ju urobil na nich. Pôvodne som to nechcel sem pridať, ale je to tak dobré, tak to pridám ak niekto si to bude chcieť uvariť.

8-10
porcií
35 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Postup

  1. Hruď som orezal a z orezkov so uvaril vývar. Do neho som pridal zmes štyroch byliniek a soľ. Čisté mäso som krájal na rezne.
  2. Rezne som obalil v hladkej múke .
  3. Tie som na panvici opiekol s každej strany po 3 minúty.
  4. Počas opekania rezňov som si očistil cibuľu a krájal ju na pol mesiace. Ďalej pripravil.
  5. Zmes byliniek jednakom pomere som dal do mlynčeka na korenie . Hneď so namlel za 1KL do vývaru.
  6. Aj kožu zo slaniny nakrájal na drobno a pripravil tiež Toun- cesnakovú pastu. Tu som si pred týždňom spravil podla @Palokuchki. Týmto jej ďakujem za recept je to ohromná vec.
  7. Ešte počas opekania rezňov som pripravil aj paradajky v konzerve krájané na kúsky.
  8. Opečené rezne som dával nabok. Potom do výpeku som dal opiecť cibuľu. Keď bola mäkká tak som pridál do nej kožu zo slaniny a cesnakovú pastu. Premiešal a
  9. dal na to paradajky nechal ich dobré vylúhovať v cibule s mletou červenou paprikou.
  10. Na pekáč som dal na spodok polovicu zmesi z panvice. Na to som poukladal rezne ktoré som posypal sušenými bylinkami. Na vrch rezňov som dal zbytok zmesi z panvice. Čerstvý tymian podával po kúsku na každé mäso. Celé som to polial vývarom zarovno mäsa. Mäso som nesolil, lebo vývar a cibuľa z panvice sú slané. Zakryl som to alobalom a dal piecť do rúry na dve hodiny. Prvých 15 minút som dal rúru na plné pecky a potom na 150°C.
  11. Po dvoch hodinách som vytiahol a odokryl. Vôňa veliká a mäso ako vatička mäkké.
  12. Servíroval som to s ryžou a zaváranými hruškami. Je to tak chutné preto som to sem pridal. Želám aj Vám dobrú chuť.