Hovädzie medailónky na víne s rozmarínom fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 PL (domáca) |
|
80 g (domáca) |
|
1 |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
|
|
1 PL (domáci) |
|
1 PL (domáci) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
príloha: | |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som pokrájala na medailónky..na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a medailónky som opiekla z oboch strán...
-
2
do rajnice som dala pokrájanú slaninu, potom som pridala aj pokrájanú cibuľu...
-
3
na tento základ som dala mäso...chvíľku som ho spolu nechala skamarátiť...potom som ho osolila, okorenila, pridala si štipku celej rasce, mletú červenú papriku a podliala som asi 1 dl vodou...
-
4
pridala som kečup a hroznový lekvár...
-
5
ešte som tam hodila vetvičku rozmarínu...netreba dať veľa , lebo je dosť aromatický...
-
6
celkom v poslednej fáze dusenia, keď už mäsko bolo takmer hotové som pridala víno...vo vode som rozmiešala kukuričný škrob a pridala som ho do hotového jedla...už iba minútku nechala prejsť varom..pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si prílohu nokerle..
-
7
hotový obed som uložila na taniere...malo obrovský úspech...veľmi chutné...) prajem vám dobrú chuť..
* * * * * + Kk. Vďaka.