Hovädzie líčka

Autor receptu: radox1

Po dlhom bombardovaní u mäsiara som zohnal líčka (rovno 5kg, aby bolo do zásoby) a tak predstavujem pomerne jednoduchý recept, avšak musí sa dodržat správna technológia postupu. Líčka je možné nahradiť močinkom. Ale ešte lepšie je lúpané plece.

6-8
porcií
30 minút
príprava
220 minút
na 150 °C

Postup

  1. Nakrájané líčka na väčšie kocky prudko orestujeme na oleji zo všetkých strán a dáme bokom.vložíme na kocky nakrájanú korenovú zeleninu,cibuľu,koreniny a všetko restujeme do hneda.Pridáme pretlak a restujeme do vtedy,kým tekutina neostane opať číra.dolejeme vínom,ktoré nechame zčasti vyvarit.do takto pripraveného základu vložíme líčka a špikové kosti,dolejeme vodou-max.po porch masa a dusíme v rúre na 150° asi 3 hodiny.Po udusení líčka a kosti vyberieme z hrnca a omacku precedíme (nepasírujeme)do širšej rajnice a pomerne silným varom začneme redukovat na požadovanú konzistenciu.nakoniec do omáčky zaglazujeme studené maslo a vložíme líčka spät do omáčky.
  2. Podávame so zemiakovou kašou-uvarené zemiaky spolu s roztopeným maslom,teplým mliekom,soľou a muš.orieskom sľahacom rozšľaháme do krémovita.