Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed z hovädzieho mäsa..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila, pokrájala na kocky.Na rajnicu som dala pokrájanú slaninu, nechala som ju roztopiť a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak.Pridala som pokrájané mäso a spolu som nechala podusiť 10 min. za stáleho premiešavania.Potom som mäso posypala mletým korením,štipkou rasce a posypala mletou červenou paprikou.Pridala som kečup a podliala som malým množstvom vody.Počas dusenia som podlievala iba malé množstvo horúcej vody.Hotové mäkké mäso som zaliala smotanou, v ktorej som rozmiešala 1 PL. hladkej múky.Ešte som chvíľočku nechala prejsť varom a odstavila.Mala som zmrazenú domácu knedľu, zohriala som ju, pokrájala a uložila na taniere,pridala som hotové hovädzie kocky.Podávala som so zeleninovým šalátom.Prajem vám dobrú chuť..
* * * * *