Dusené hovädzie mäso
Hovädzie kocky na karameli (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom a zelerovou vňaťou.
4 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Mäso som nakrájala na kocky a pripravila som si cibuľu.
- Masť som nechala rozohriať a mäso so sprudka opiekla.
- Mäso som vyložila do misy a na tuku som opiekla pokrájanú cibuľu.
- Pridala som k cibuli aj mäso a trošku som iba chvíľku spolu podusila.
- Na rajnici som nechala karamelizovať cukor.
- V hrnci na sporáku sa mi varí hovädzia polievka z kosti.
- Skaramelizovaný cukor som podliala vývarom a miešala pokiaľ sa cukor celkom roztopí.
- Pridala som mäso s cibuľou a pridala som lyžicu horčice. Osolila, okorenila.
- Všetko som podusila, podliala vývarom tak, aby mäso bolo ponorené a dusila na slabom plameni pod pokrievkou 55 minút.
- Keď bolo mäso mäkké, rozmiešala som vo vode škrob a pridala som k mäsu a pridala som aj červené víno. Nechala som prejsť varom iba chvíľku a nakrájala som k nemu zelerovú vňať. Víno, horčica a zeler anuluje sladkosť z karamelu.
- Hotové jedlo som podávala s ryžou, ktorú som už včera večer poriadne umyla a nechala vo vode po celú noc. K tomu ešte výborný uhorkový šalát.
Prajem vám dobrú chuť.