Dusené hovädzie mäso

Hovädzie kocky na karameli (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom a zelerovou vňaťou.

4
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Mäso som nakrájala na kocky a pripravila som si cibuľu.
  3. Masť som nechala rozohriať a mäso so sprudka opiekla.
  4. Mäso som vyložila do misy a na tuku som opiekla pokrájanú cibuľu.
  5. Pridala som k cibuli aj mäso a trošku som iba chvíľku spolu podusila.
  6. Na rajnici som nechala karamelizovať cukor.
  7. V hrnci na sporáku sa mi varí hovädzia polievka z kosti.
  8. Skaramelizovaný cukor som podliala vývarom a miešala pokiaľ sa cukor celkom roztopí.
  9. Pridala som mäso s cibuľou a pridala som lyžicu horčice. Osolila, okorenila.
  10. Všetko som podusila, podliala vývarom tak, aby mäso bolo ponorené a dusila na slabom plameni pod pokrievkou 55 minút.
  11. Keď bolo mäso mäkké, rozmiešala som vo vode škrob a pridala som k mäsu a pridala som aj červené víno. Nechala som prejsť varom iba chvíľku a nakrájala som k nemu zelerovú vňať. Víno, horčica a zeler anuluje sladkosť z karamelu.
  12. Hotové jedlo som podávala s ryžou, ktorú som už včera večer poriadne umyla a nechala vo vode po celú noc. K tomu ešte výborný uhorkový šalát. Prajem vám dobrú chuť.