Foto: matavarecha
v tlakovom hrnci je to rýchlovka u nás obľúbená ...
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami.
- 2
na olej dáme speniť cibuľku ( kuchtu si nevšimajte je ešte s minulého storočia no slúži)
- 3
mäso osolíme a okoreníme
- 4
pridáme mäso ku cibuľke
- 5
keď mäso pustí šťavu je čas na horčicu, bujón a vodu
- 6
zavrieme a varíme 30 min.
- 7
potom prelejeme do hrnca a zahustíme solamylom a prípadne dosolíme
- 8
hotovo
- 2
Diskusia k receptu