Hovädzie kocky na horčici fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 4. mája 2011

v tlakovom hrnci je to rýchlovka u nás obľúbená ...

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1 PL
1/2 kocky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso posolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca ( kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým si nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu asi 3 - 4 dcl zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Kto nemá kuchtu môže to robiť v hrnci no musí variť kým nie je mäso mäkké. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2 - 3 čl solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami.

  2. 2

    na olej dáme speniť cibuľku ( kuchtu si nevšimajte je ešte s minulého storočia no slúži)

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso osolíme a okoreníme

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme mäso ku cibuľke

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď mäso pustí šťavu je čas na horčicu, bujón a vodu

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zavrieme a varíme 30 min.

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom prelejeme do hrnca a zahustíme solamylom a prípadne dosolíme

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotovo

    Hovädzie kocky na horčici (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

svetlana9
dobrý nápad, páči sa mi to jednoduché a chutné, ja to budem ale robiť buď z bravčového alebo kuracieho mäska.
evanaaa
Aj ja mám takú predpotopnú kuktu hliníkovú zvnútra fľakatú ale mám aj novú asi aj rok, ale tú neviem zatvoriť. Tú starú používam často, ešte mám jednu vysokú. Hovädzie sa oplatí v nej, ináč to dlho trvá. Rada ho robím na šťave k tarhoni. Ale dávam aj ( do každého mäsa) červ. mletú papriku. Ináč, dobré aj tvoje.
3sandra3
ano, hovädzie sa vraj najlepšie varí , dusí v kuchte,,, aj moja mamina tak varievala... je kuchtu nemám, ale recept sa mi páči,,, tak urobím našim
remcula
Mám strašně ráda maso, kde je šťáva. Moc dobře to vypadá!!
marienka44
Ja mam kuchty 2. Stara je nerezova s tenkym dnom. Je uz opravovana. Totizto na veku vznikli mikroskopicke trhlinky a to sposobovalo, ze sa nevytvoril tlak. Po zaletovani /oprava/ ju pouzivam vacsinou na varenie vo vacsom mnozstve vody. Nedavno som kupila turecku nerezovu kuchtu ,objem 5 l v Kauflande s akutermickym dnom, teda aj na dusenie na štave. Tam sa velmi tazko zatvara veko, ale som si uz zvykla. Hlinikova je skodliva. Hlinik najma v kyslom prostredi reaguje a uvolnuje sa do potravy. Sposobuje ubytok mozgovych buniek. :-(
julica
Ináč marienka má veľkú pravdu, ten hliník vidno aj na hubke, keď sa umýva... lepšie je vymeniť. inak pekný recept, takéto jednoduché mám rada
evanaaa
Ako som už spomínala, aj ja mám starú hliníkovú, preto som si kúpila - dávno- novú. Marienka, možno je to tá, čo máš aj ty, tiež z Kauflandu ale ešte som v nej nevarila, lebo sa mi nepodarí zatvoriť, je to na nič. Budem musieť skúšať.
macincova
vyborne! presne tento recept som potrebovala,,,,,,,,,,super nedelny obed pre frajera ako stvoreny