Hovädzie maso

Hovädzie dusené v masle

Autor receptu: bugout

Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na väčšie kocky a cibuľu na mesiačiky. Panvicu dopredu nerozohrievame a dáme na dno časť masla (zhruba jednu šestinu) nakrájanú na kúsky. Teraz dáme do panvice mäso a jemne ho "utľapkáme" na vrch rovnomerne navrstvíme nakrájanú a "rozobranú" cibuľu a na ňu zvyšné maslo (tiež primerane rozmiestnime). Podlejme vodou s rozmiešaným octom a cukrom, zakryjeme a dusíme hodinu na slabom výkone.
  2. Po hodine odokryjeme, premiešame a pridáme podľa chuti a preferencií soľ, mleté čierne korenie a cesnak (v recepte boli tri strúčiky ja som mal dosť veľké, tak som dal dva) a premiešame. Znovu zakryjeme, ale necháme odchýlené, aby sa mohla odparovať voda a dusíme zhruba 45 minút...