Hovädzie maso
Hovädzie dusené v masle
Autor receptu: bugout
Jednoduchý a nenáročný recept ako
na prípravu tak aj suroviny. Len čas je
trochu dlhší.
10 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na väčšie kocky a cibuľu na mesiačiky. Panvicu dopredu nerozohrievame a dáme na dno časť masla (zhruba jednu šestinu) nakrájanú na kúsky. Teraz dáme do panvice mäso a jemne ho "utľapkáme" na vrch rovnomerne navrstvíme nakrájanú a "rozobranú" cibuľu a na ňu zvyšné maslo (tiež primerane rozmiestnime). Podlejme vodou s rozmiešaným octom a cukrom, zakryjeme a dusíme hodinu na slabom výkone.
- Po hodine odokryjeme, premiešame a pridáme podľa chuti a preferencií soľ, mleté čierne korenie a cesnak (v recepte boli tri strúčiky ja som mal dosť veľké, tak som dal dva) a premiešame. Znovu zakryjeme, ale necháme odchýlené, aby sa mohla odparovať voda a dusíme zhruba 45 minút...