Hovädzie držky na kyslo s hríbmi

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Surové držky riadne umyjeme a varíme vo veľkom množstve vody. Asi po polhodine varenia vodu vylejeme a dáme novú. Takto to urobíme asi trikrát. Nakoniec necháme z poslednej vody asi dva litre.
  2. Cibuľu očistíme, pokrájame a opečieme na tuku do zlata. Pridáme na rezance pokrájané držky, soľ, rascu a sušené huby. Podlejeme odloženou vodou z varenia držiek a varíme do mäkka. Podľa potreby pridáme ešte vodu.
  3. Pripravíme zápražku: múku opražíme na panvici na sucho, necháme vychladnúť, rozriedime studenou vodou a zahustíme držky. Necháme pomaly variť, pridáme smotanu, zamiešame, dochutíme soľou a octom. Varíme asi 10 minút, potom jedlo odstavíme a pridáme maslo.