Hovädzie držky na kyslo s hríbmi
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Surové držky riadne umyjeme a varíme vo veľkom množstve vody. Asi po polhodine varenia
vodu vylejeme a dáme novú. Takto to urobíme asi trikrát. Nakoniec necháme z poslednej vody asi dva litre.
- Cibuľu očistíme, pokrájame a opečieme na tuku do zlata. Pridáme na rezance pokrájané
držky, soľ, rascu a sušené huby. Podlejeme odloženou vodou z varenia držiek a varíme
do mäkka. Podľa potreby pridáme ešte vodu.
- Pripravíme zápražku: múku opražíme na panvici na sucho, necháme vychladnúť, rozriedime studenou vodou a zahustíme držky. Necháme pomaly variť, pridáme smotanu, zamiešame, dochutíme soľou a octom. Varíme asi 10 minút, potom jedlo odstavíme a pridáme maslo.
|