Hovädzia sviečkovica s bylinkami na pare fotorecept
Foto: evusik
zostal mi kúsok hovädzej sviečkovice a tak som sa rozhodla obetovať ju na môj experiment... nikdy som nerobila hovädzinu v pare, teda robila som Zobraziť celý popiszostal mi kúsok hovädzej sviečkovice a tak som sa rozhodla obetovať ju na môj experiment... nikdy som nerobila hovädzinu v pare, teda robila som ale iba raz a pokus dopadol veľmi zle :-( na moje veľké prekvapenie tento pokus dopadol viac než dobre....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na dosku si rozprestrieme fóliu a výdatne ju posypeme tymiánom, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením
-
2
ja som mala odležanú sviečkovú v chladničke, ale myslím, že sa dá použiť aj rovno kúpená len ju treba vyváľať v oleji a potom v korení a bylinkách
-
3
mäso obalíme koreninami zo všetkých strán...
-
4
a zabalíme tesno do fólie, konce zaviažeme
-
5
mrkvu, zeler a kaleráb očistíme a nakrájeme na tenké slížiky, ja som to robila elektrickým krájačom... pomer zeleniny je cca 2:1:1
-
6
do parného hrnca dáme zeleninu, ktorú máličko osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou, do druhého oddielu dáme zemiaky a do tretieho mäso... paríme zemiaky a mäso 25 minút, zeleninu 5 minút... ale všetko záleží od toho aký máte parný hrniec...
-
7
uparené zemiaky ošúpeme, pridáme maslo, petrželku a dobre premiešame aby sa maslo rozpustilo, ak chcete, osoľte...
-
8
uparenú zeleninu, necháme vychladnúť a zmiešame s 2-3 lyžicami majonézy, alebo jogurtu ale s majonézou je to oveľa lepšie...
-
9
uparené mäso opatrne odbalíme z fólie, najlepšie nad miskou aby sme zachytili všetku šťavu, ktorú si mäso pustilo... mäso nakrájame
-
10
podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom
-
11
bola som prekvapená aké bolo mäso dobré, šťavnaté... a mrkvovo-zelerovo-kalerábový šalát bol úplne fantastický :-)
@izabella929 chápem tvoje obavy ale ak je mäso dobre tepelne upravené tak sa asi nie je čoho báť, či?
@irenaw @timara ďakujem :-)
totok zase ..!ja šetko-čo varíte-môcť ochutnať-som jak prase..!!
ja sa naparujem sama-vraví muž..
nuž
parila som stehná-nie moje-kuracie..
bolo to chutné--a skoro bez práce..
ale-hoviadko..?
a len tak krátko..??
nebolo tuhé..tvrdé..suché..??
bo sa mi tá bezprácnosť ľúbi..
no rátaj s tým-že už nemám tigrie /trhacie/ zuby..!!
tak som k tomuto pristupovala ako k čistému experimentu - buď alebo - no a vyšlo to, myslím, že tráve pre tú kratšiu dobu prípravy... mäso bolo výborné, šťavnaté a ten môj povedal, že mu viac chutilo ako biftek ktorý som robila deň predtým :)