Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pohánku dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút, potom pridáme mlieko, smotanu a maslo a vyvaríme na kašu, nakoniec dochutíme soľou a čerstvým tymianom. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici asi 1 minútu z každej strany a potom necháme odležať.
  2. Na ďalšiu panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, opečieme a pridáme čerstvý špenát, osolíme a necháme spolu osmažiť iba veľmi krátko, približne 10 sekúnd.
  3. NÁŠ TIP: Namiesto pohánkovej kaše môžete skúsiť aj zemiakové knedle, ktoré po uvarení nakrájate na plátky, opečiete do zlatista na panvici a polejete opraženou cibuľkou.