Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pohánku dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút, potom pridáme mlieko, smotanu a maslo a vyvaríme na kašu, nakoniec dochutíme soľou a čerstvým tymianom. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici asi 1 minútu z každej strany a potom necháme odležať.
- Na ďalšiu panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, opečieme a pridáme čerstvý špenát, osolíme a necháme spolu osmažiť iba veľmi krátko, približne 10 sekúnd.
- NÁŠ TIP: Namiesto pohánkovej kaše môžete skúsiť aj zemiakové knedle, ktoré po uvarení nakrájate na plátky, opečiete do zlatista na panvici a polejete opraženou cibuľkou.
|