Hovädzia polievka na taliansky spôsob

Autor receptu: redakcia

30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1,2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.
  2. Potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, očistený nakrájaný pór a zeler, olúpané nakrájané paradajky, klinček a všetko spolu uvaríme domäkka.
  3. Vajcia vyšľaháme spolu s citrónovou šťavou, zalejeme trochou vychladnutého vývaru, rozmiešame a pridáme do polievky. Potom okoreníme mletým čiernym korením a krátko povaríme.
  4. Žemľu nakrájame na tenké plátky a opražíme na masti.
  5. Do každej porcie polievky vložíme jeden opražený plátok žemle a posypeme ju nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.