Dusená hovädzina
Dusená hovädzina

Hovädzí valček v horčicovej omáčke fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 25. júla 2017
Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept)
Foto: stanci11

Zase raz ja a hovädzí valček, čo už, je to krásny kúsok planého mäsa to sa priam pýta na tanier :) V trošku inej úprave než naposledy, a to v pikantnej horčicovej omáčke prevoňanej tymianom. Tak som zvedavá, čo poviete :) Pre uľahčenie práce sa zase činil tlakový hrniec - sme už zohraná dvojka!

2
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (hovädzí krátky sval)
2 strúčiky
2 ks
1 PL
2 PL
1 PL čerstvý
1 ČL
 (spod mäsa)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred som si pripravila mäso - našpikovala cesnakom a naložila do horčicovej marinády - tú som urobila len vymiešaním horčíc s trochou repkového oleja, mletým čierným korením a s čerstvým natrhaným tymianom.

  2. 2

    Na druhý deň som si nakrájala cibuľku na hrubšie plátky a orestovala na výpeku z mäsa (ten mám vždy nachystaný v mraziaku, a aha ako sa hodil).

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa začala cibuľka farbiť, pridala som na polovicu panvice naložené mäso v celku a zo všetkých strán som ho rýchlo opiekla.

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyslovene len aby sa zatiahlo.

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obsah panvice som presunula do tlakového hrnca, podliala vývarom, osolila a od natlakovania som to nechala pomaličky variť 50 minút.

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po otvorení hrnca bola šťava krásne zredukovaná.

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Toš som mäsko vybrala bokom, a zo štavy som precedila hrubší obsah do mixéra. Vymixovala som to najskôr zvlášť a až potom som zamiešala asi 1 PL vody, v ktorej sa mäso dusilo na zriedenie omáčky.

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A servírovanie? Jednoduché karfiolové pyré z pomaly duseného karfiolu, do mäkka udusené mäso a k tomu voňavá omáčka s výraznou chuťou... Žiadna smotana, žiadne zemiaky, proste taká ľahšia večera ;) A väčšinu času za vás pracuje tlakový hrniec. To by celkom šlo, nie?

    Hovädzí valček v horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: