Tradičný židovský šolet
Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
500 g |
|
1/4 balíčka |
|
1 ks, (môže sa zmiešať aj s husacím, kačacím, teľacím mäsom) |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
3 PL, alebo kačacia |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme fazuľu a krúpy. Vložíme mäso vcelku, umyté vajcia, cibuľu aj cesnak v šupke. Pridáme červenú papriku, korenie, soľ, masť.
- 2
Zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 150 stupňov približne 2 až 2,5 hodiny. Keď je mäso aj fazuľa mäkké, môžeme pekáč vybrať skôr.
- 3
Podávame s nakrájaným vajíčkom a chalou. Ako príloha sa hodia sladkokyslé uhorky či cvikla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na druhej strane ale píšeš na stránke toprecepty.sk pri recepte, Židovský plnený husací krk, že citujem:
"recept šéfkuchára Jozefa Foldesa zo židovskej reštaurácie v Budapešti, toto je jeho vlastná varianta prípravy. Podľa neho existuje viac variant tejto pochúťky"
a toto si napísala k tomu istému receptu na Vareche
"Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je viacero spôsobov jeho prípravy."
Tak ako to je? s tými tradíciami???? niektorý tradičný recept môže mať viacero spôsobov prípravy a iný zas nie???
prosím ťa vysvetli nám to... mne a celému radu ostatných varecháčov, ktorým úspešne mažeš príspevky