Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme
mäso, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a paradajkový pretlak. Spolu popražíme, pridáme papriku,
soľ, gulášové korenie.
- Podlejeme vodou alebo pripraveným vývarom, pridáme lečo a spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Pred dokončením pridáme zmes lesných sušených alebo mrazených húb. Krátko povaríme, potom zahustíme zátrepkou.
- Zasa krátko povaríme a pridáme brusnice. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, feferónkou a vegetou bez glutamanu.
- NÁŠ TIP: Fazuľa nie je len spestrením guláša, môžete ju využiť aj pri dusení bravčového alebo hydinového mäsa. Robí sa to veľmi často v mexickej kuchyni. Vegetariáni ocenia fazuľový guláš bez mäsa.
|