Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a paradajkový pretlak. Spolu popražíme, pridáme papriku, soľ, gulášové korenie.
  2. Podlejeme vodou alebo pripraveným vývarom, pridáme lečo a spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Pred dokončením pridáme zmes lesných sušených alebo mrazených húb. Krátko povaríme, potom zahustíme zátrepkou.
  3. Zasa krátko povaríme a pridáme brusnice. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom, feferónkou a vegetou bez glutamanu.
  4. NÁŠ TIP: Fazuľa nie je len spestrením guláša, môžete ju využiť aj pri dusení bravčového alebo hydinového mäsa. Robí sa to veľmi často v mexickej kuchyni. Vegetariáni ocenia fazuľový guláš bez mäsa.