Tak ako ho varím ja pre svoju rodinu. Hlavne syn je mäsový....
tepelná úprava
Suroviny
| 1 - 1, 5 kg - kližka |
|
| 5 - 6 ks väčšia |
|
| 1 ks (hlavička) |
|
|
|
|
| 1 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 2 ks čerstvá |
|
| 2 ks čerstvé |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 3 dl |
|
| podľa potreby alebo olej |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misky s vodou. Keď usmažíme cibuľu, pridáme mäso z vody. Osolíme, okoreníme a dusíme odokryté a miešame. Pridáme mletú papriku a podlejeme vodou a vínom. Postupne dáme ešte cesnak a majoránku. Necháme dusiť na miernom ohni pomaličky. Pred koncom dusenia pridáme čerstvú zeleninu - papriku, rajčiny, aj posekanú feferónku a dovaríme, kým nie je všetko mäkké. Guláš má byť hustejší, čiže vody pridávame opatrne po troškách, ak sa vydusí. Môžeme zahustiť 1 PL hladkej múky. Postupne koštujeme, či je guláš dobre dochutený.
- 2
Uvarený guláš môžeme podávať s knedľou alebo chlebíkom. Po dobrom guláši nám bude chutiť vychladené pivo.
- 3
Na hustú omáčku 1 liter vody, na redšiu 1 aj 1/2 litra vody. Prajem vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









a s tou majorankou radsej nakoniec.
@rea1 - možno tvoja svokra neumývala mäso pred krájaním, ale pokrájané mäso dala do vody opláchnuť. robili sme tak aj v reštaurácii, kde som robila. je jednoduchšie vo veľkom mäso najprv pokrájať, až potom umyť, ako mať na stole plno vody z umytého mäsa