Hovädzí guláš
Autor receptu: kucharka100
Tak ako ho varím ja pre svoju rodinu. Hlavne syn je mäsový....
120 - 150 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na kocky a dáme do misky s vodou. Keď usmažíme cibuľu, pridáme mäso z vody. Osolíme, okoreníme a dusíme odokryté a miešame. Pridáme mletú papriku a podlejeme vodou a vínom. Postupne dáme ešte cesnak a majoránku. Necháme dusiť na miernom ohni pomaličky. Pred koncom dusenia pridáme čerstvú zeleninu - papriku, rajčiny, aj posekanú feferónku a dovaríme, kým nie je všetko mäkké.
Guláš má byť hustejší, čiže vody pridávame opatrne po troškách, ak sa vydusí.
Môžeme zahustiť 1 PL hladkej múky. Postupne koštujeme, či je guláš dobre dochutený.
- Uvarený guláš môžeme podávať s knedľou alebo chlebíkom.
Po dobrom guláši nám bude chutiť vychladené pivo.
- Na hustú omáčku 1 liter vody, na redšiu 1 aj 1/2 litra vody.
Prajem vám dobrú chuť.