Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami
Ďalší z receptov Garyho a Georga z programu Master Chef.
Suroviny
125-150 g |
|
1 ČL |
|
250 ml,/plnotučné mlieko |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
80 g, rozpustené |
|
2 PL |
|
štvrťky |
|
na karamel |
|
plátok do karamelu |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do panvice nasypeme cukor a položíme jablká. Necháme na strednom plameni na sporáku.
-
2
Keď dostaneme túto konzistenciu, vhodíme tam kúsok masla a nalejeme troška vody.
-
3
Takto vyzerá zmes s jabĺčkami, keď je hotová. Na koniec pridáme štipku soli do karamelovej zmesi.
-
4
Vyšľaháme vajce. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a do stredu urobíme malý otvor. Nalejeme tam cmar/mlieko a šľaháme. Pridáme cukor a rozpustené maslo. Nakoniec pridáme ricottu. Dáme do chladničky na 1/2 hodinu.
-
5
Takto vyzerá ricotta.
-
6
Zmes si dáme do odmerky s pyštekom a robíme lievance na nie príliš horúcej panvici, ktorú sme pomazali olejom. Keď sa začnú v strede robiť bublinky, obrátime na druhú stranu. Na koniec pridáme kúsok masla na dokončenie. Ja som použila panvicu na lievance.
-
7
Ukladáme 3 dolky na seba, ozdobíme jablkami a polejeme karamelom.
Diskusia k receptu