Palacinky

Hortobádska palacinka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s nakrájanou paprikou, pridáme paradajkové pyré a opražíme, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme vodou.
  2. Do pripraveného vývaru vložíme kuracie prsia a necháme spolu variť. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V miske zmiešame kyslú smotanu so škrobom a postupne vlievame do pripravenej omáčky, aby zhustla a mala krémovú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.
  3. Kuracie prsia po vlákne nakrájame na jemné rezance, preložíme do misy a postupne prilievame omáčku, aby sme dostali jemnú nátierku. Zohriatu palacinku naplníme pripravenou zmesou a zabalíme do batôžka. Pred podávaním prelejeme zostatkom z omáčky. Dekorujeme lístkami polníčka, rukoly...