Palacinky
Hortobádska palacinka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s nakrájanou
paprikou, pridáme paradajkové pyré a opražíme, poprášime mletou
červenou paprikou a podlejeme vodou.
- Do pripraveného vývaru vložíme kuracie prsia a necháme spolu
variť. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť.
Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. V miske
zmiešame kyslú smotanu so škrobom a postupne vlievame do
pripravenej omáčky, aby zhustla a mala krémovú konzistenciu.
Dochutíme soľou a korením, prípadne citrónovou šťavou.
- Kuracie prsia po vlákne nakrájame na jemné rezance, preložíme
do misy a postupne prilievame omáčku, aby sme dostali jemnú
nátierku. Zohriatu palacinku naplníme pripravenou zmesou a zabalíme
do batôžka. Pred podávaním prelejeme zostatkom z omáčky.
Dekorujeme lístkami polníčka, rukoly...
|