Horiaci guláš Attila

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a čierneho korenia, kocky bujónu a soli pripravíme polievku. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na tuku osmažíme nadrobno nakrájanú zvyšnú cibuľu (8–10 minút), pridáme mäso a smažíme dozlata za častého miešania asi 4–6 minút.
  2. Potom mäso posypeme sladkou a štipľavou paprikou, osolíme, podlejeme 200 ml horúceho vývaru, pridáme na rezance nakrájané papriky, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka asi 8–12 minút. Nakoniec zahustíme pretlakom.
  3. Alkoholom, ktorý trochu zohrejeme, zalejeme až mäso na tanieri a zapálime ho. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.