Horiaci guláš Attila
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Kurča vykostíme a z kostí, kože, väčšej cibule, 2 strúčikov cesnaku, nového a čierneho korenia, kocky bujónu
a soli pripravíme polievku. Kuracie mäso nakrájame na kúsky, na tuku osmažíme nadrobno nakrájanú zvyšnú cibuľu (8–10 minút), pridáme mäso a smažíme dozlata za častého miešania asi 4–6 minút.
- Potom mäso posypeme sladkou a štipľavou paprikou, osolíme, podlejeme 200 ml horúceho vývaru, pridáme na rezance nakrájané papriky, na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme domäkka asi 8–12 minút. Nakoniec zahustíme
pretlakom.
- Alkoholom, ktorý trochu zohrejeme, zalejeme až mäso na tanieri a zapálime ho. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
|