Horehronská živánska

hyza - fotkahyza, 22. novembra 2013
Horehronská živánska
Foto: hyza

Komerčný recept

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g alebo vykostených stehien
2 páry
1 ks
1 ks alebo žltá
4 ks
2 strúčiky
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie pečienky, mäso a papriky nakrájame na kúsky a dáme do pekáča. Klobásu nakrájame na 3 až 4 cm kúsky, cibuľu na kolieska, cesnak na kúsky. Všetko spolu v pekáči premiešame, osolíme a okoreníme a podlejeme trochou piva. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme na 60 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zhruba 15 až 10 minút pred koncom pečenia alobal odstránime a živánsku dopečieme. Podávame s čerstvým chlebom alebo opekanými zemiakmi.

  2. 2

    Prílohy: čerstvý chlieb, opekané zemiaky

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@boxik ...mas pravdu...jedine keby tam bola ta klobaska z Valaskej mohlo by to byt hav-hav horehronske jedlo :) ...inac neviem preco autor pridava nazvy jedlam podla miest alebo regionov, ktore s tym naozaj nemaju nic spolocne...zeby z recesie?....

Pridaj komentár k receptu: