Pečená krkovička
Horčičová krkovička pečená so zeleninou
Autor receptu: janeg
Krkovička naložená v horčici, pečená s
cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny
nedeľný obed.
6 porcií |
15 minút príprava |
80 minút na 180-200 °C |
Postup
- Krkovičku nakrájame na plátky, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme do pekáča a dáme do chladničky cez noc.
- Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska. Rajčiny pokrájame na plátky a cibuľu na kolieska.
- Cibuľu nasypeme na krkovičku, trošku podlejeme vodou a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C zapiecť na program gril na 10-15 minút. Pozor, aby cibuľka nezhorela.
- Vypneme funkciu gril, stiahneme teplotu v rúre na 180 °C, nasypeme zvyšnú zeleninu, podľa potreby ešte podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme do mäkka.
- Podávame so šalátom alebo zemiakmi na akýkoľvek spôsob.