Pečená krkovička

Horčičová krkovička pečená so zeleninou

Autor receptu: janeg

Krkovička naložená v horčici, pečená s cibuľou, paprikou a rajčinami. Ideálny nedeľný obed.

6
porcií
15 minút
príprava
80 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na plátky, potrieme horčicou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme do pekáča a dáme do chladničky cez noc.
  2. Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska. Rajčiny pokrájame na plátky a cibuľu na kolieska.
  3. Cibuľu nasypeme na krkovičku, trošku podlejeme vodou a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C zapiecť na program gril na 10-15 minút. Pozor, aby cibuľka nezhorela.
  4. Vypneme funkciu gril, stiahneme teplotu v rúre na 180 °C, nasypeme zvyšnú zeleninu, podľa potreby ešte podlejeme vodou alebo vývarom a pečieme do mäkka.
  5. Podávame so šalátom alebo zemiakmi na akýkoľvek spôsob.